• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Ervaringen van studenten

Imko Corrie Linthorst

"Elke week kijk ik naar de donderdag uit om naar school te gaan!"

 

Naam:Corrie Linthorst

Opleiding: Brancheopleiding Pedicure, Rotterdam

Mijn vriendin is pedicure en heeft de opleiding 10 jaar geleden ook bij IMKO gedaan. Door haar ben ik enthousiast geraakt voor het pedicurevak en IMKO zelf. Eigenlijk vind ik voeten gewoon heel leuk, vooral de probleemvoeten. De docenten zijn heel ervaren en je krijgt lekker veel praktijk. En wat ook heel fijn is: je hoeft zelf geen modellen mee te nemen om op te oefenen, want die worden verzorgd door IMKO. Mijn droom is om hierna verder te gaan met de opleiding Medisch pedicure.

"Ik ben opnieuw student!"

 

Naam: Lydie de Vetter

Opleiding: Deeltijd Brancheopleiding Schoonheidsspecialist, Amsterdam

Ik ben afgestudeerd als management assistent en heb altijd bij een bekende bank gewerkt. Omdat ik een carrièreswitch wilde ben ik op zoek gegaan naar een geschikte opleiding. Beter dan bij IMKO kon ik het niet treffen: Er zijn hele goede docenten en het gaat ook snel - in een jaar ben je al klaar! Daarbij leer ik ook het vak ondernemen en dat is precies wat ik ga doen als ik in december klaar ben met de opleiding, namelijk een eigen salon beginnen.

Imko Lydie de Vetter

Capabel Anne Goossens

“Je wordt hier op onze school goed klaargestoomd voor het 'echte' bedrijfsleven”

Naam: 

Anne Goossens

Opleiding:mbo Schoonheidsspecialist, Eindhoven

Waarom ik voor IMKO gekozen heb? Dat is heel simpel: hier krijg je veel persoonlijke aandacht door de kleine klassen. Ook zijn we snel met de praktijk begonnen en konden daarom al veel in onze eerste weken. Wat je op de foto ziet is een opdracht die we moesten doen voor in ons portfolio: een complete mannenbehandeling. En wat vond hij het fijn!

“Ik voel me eigenlijk een kunstenaar met haar!”

 

 

Naam:Melchior Burgzorg

Opleiding:mbo Junior Kapper, Arnhem

Ik ben in het kappersvak terechtgekomen omdat ik of iets met kunst wilde doen of met uiterlijke verzorging. Ik ontdekte dat je in het kappersvak lekker creatief kan zijn. Voor IMKO heb ik gekozen omdat het een kleinere school is. Dat houdt in dat de klassen kleiner zijn en er meer aandacht voor een leerling is, als hij of zij ergens moeite mee heeft. Dat vond ik erg belangrijk bij het kiezen van een school waar ik me goed bij zou moeten voelen. Ik merkte meteen bij het begin dat je een stuk hechter bent met je klasgenoten. Dit geeft een prettige werksfeer, en dat is zeker niet onbelangrijk, want in het tweede leerjaar organiseer je als Topstylist een grote show en het is belangrijk dat je dan op elkaar kan bouwen.

Capabel Melchior Burgzorg
Imko Marlies Hugo

"Ik heb het onwijs naar mijn zin bij IMKO, omdat het zo praktijkgericht is" 

 

Naam:Marlies Hugo

Opleiding:mbo Junior Kapper, Arnhem

Voordat ik begon met deze opleiding heb ik Maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd, maar ik kwam erachter dat ik liever met mijn handen bezig ben. Van kleins af aan zeg ik al dat ik kapster wil worden en dat bevalt me tot nu toe erg goed. Ik doe van de zomer examen en stroom dan door naar het tweede jaar, naar de opleiding Topstylist. Ik heb het onwijs naar m’n zin bij IMKO, omdat het zo praktijkgericht is. Er wordt ingespeeld op je eigen tempo, zodat je je niet snel gaat vervelen, maar ook niet achter raakt.