• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding MBO Schoonheidsspecialist (52 lesweken - niveau 3)

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.

Ben jij vaak bezig met je uiterlijk en de verschijning en het voorkomen van anderen? Heb jij vaak leuke ideeën over hoe mensen er nog beter uit kunnen zien? Vind je het leuk om mensen te laten stralen en hun persoonlijkheid te versterken met een goed afgestemde uiterlijke verzorging? Dan is de MBO opleiding Schoonheidsspecialist van IMKO echt iets voor jou!

De erkende MBO opleiding Schoonheidsspecialist richt zich volledig op de praktijk van het beroep Schoonheidsspecialist. Alle exameneisen van zowel het Ministerie van OCW als de brancheorganisatie ANBOS zijn verwerkt in de opleiding. IMKO Opleidingen heeft een eigen schoonheidssalon waar je praktijkervaring opdoet.

Jouw toekomstmogelijkheden

Met deze opleiding kun je op heel veel plaatsen werken, bijvoorbeeld in een schoonheidssalon, op een beautyfarm, in een spa, een hotel, een parfumeriezaak of op een cruiseschip. Ook kun je vertegenwoordiger of trainer worden bij een cosmeticamerk. En wie weet begin jij wel je eigen schoonheidssalon met dit diploma. Sommige studenten gaan werken in de medische verzorging.

Bij IMKO leren veel studenten door na hun jaar als Schoonheidsspecialist. Je kunt bij ons bijvoorbeeld meteen verder met de MBO doorstroomopleiding Allround Schoonheidsspecialist. Als je niet meer leerplichtig bent, kun je bij IMKO ook aanvullende vakopleidingen volgen, bijvoorbeeld de opleiding Pedicure. Zo kun jij mensen van top tot teen er stralend uit laten zien.

De MBO opleiding Schoonheidsspecialist sluit je af met een MBO diploma op niveau 3. Hiermee heb je een kwalificatie om te starten met een opleiding op MBO niveau 4.

Toelatingseisen

Om de opleiding tot Schoonheidsspecialist van IMKO te kunnen volgen gelden minimaal de volgende instroomeisen:

- Diploma vmbo Kaderberoepsgerichte Leerweg (vmbo-k)

of

- Diploma vmbo Theoretische Leerweg (vmbo-t)

of

- Diploma vmbo Gemengde Leerweg

- 3 leerjaren van havo/vwo goed afgesloten

of

- Diploma of bewijsstuk van de overheid, erkend op basis van een ministeriële regeling.

En natuurlijk is het belangrijk dat je gemotiveerd bent om professioneel Schoonheidsspecialist te worden.

Mocht je niet in het bezit zijn van een VMBO-k diploma of hoger, dan is het bij IMKO wellicht mogelijk te starten met de MBO opleiding Kapper niveau 2. Als je dit diploma behaald hebt, kun je meteen verder met de opleiding Schoonheidsspecialist of een andere opleiding op niveau 3.

Samenvatting

1 jaar, 5 dagen per week

Ja

5

OCW en ANBOS

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van schoonheidsspecialist in het bijzonder. Met de keuzedelen kan je je specialiseren en onderscheiden.

In de praktijklessen in de schoonheidssalon van IMKO leer je bijvoorbeeld een huidanalyse uitvoeren, een behandelingsplan opstellen, lichaams- en gelaatsbehandelingen uitvoeren en het toepassen van cosmetische verzorging van handen, nagels en voeten. Verder leer je de basistechnieken om make-up aan te brengen en krijg je lessen gericht op hygiëne, arbo en milieu. Ook leer je over de werkstoffen in producten, met basiskennis over scheikunde en natuurkunde.

Om je nog verder te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling kun je bij IMKO keuzevakken doen. Deze zijn verplicht en zorgen ervoor dat je jezelf kunt specialiseren en jezelf kunt onderscheiden als je gaat solliciteren. Je kiest zelf een specialisatie die je leuk vindt, bijvoorbeeld Nagelstyling, Visagie of Imagestyling.

In deze erkende MBO Opleiding zijn ook de zogenaamde generieke vakken opgenomen, zoals die door het Ministerie van OCW zijn vastgesteld. Dit zijn de vakken Nederlands, rekenen, en loopbaan & burgerschap.

Opleidingsduur en intensiteit

De opleiding duurt 52 lesweken. Je gaat 3 dagen per week naar school. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Daarnaast heb je gemiddeld 1 tot 2 uur per dag nodig voor je huiswerk. Verspreid over het opleidingsjaar heb je een aantal lesvrije weken.

Stage

Vanaf de 6e week van je opleiding ga je elke week 2 dagen stage lopen bij een erkend leerbedrijf. Je loopt in totaal 672 uur stage.

De kosten van de opleiding MBO Schoonheidsspecialist (52 lesweken - niveau 3) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 575,=

Voor examengeld zie *

incl.

15 termijnen van € 468

 

 * Examen onderdeel  Prijs  Aantal
Praktijkexamen school 150 1
Praktijkexamen school 250 2
Examengesprek school 112.5 1
Voortgangstoets 40 4
Examengesprek Nederlands 49 2
Theorie examens generieke vakken 98 3

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 10% korting.

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.

Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.

Studiefinanciering

De MBO opleiding Schoonheidsspecialist van IMKO valt onder de Wet op de Studiefinanciering (Brin 27BK). Het is een door het Ministerie van OCW erkende MBO opleiding met Crebo nummer 25404. Informatie over onze Crebo nummers kan je vinden onder meest gestelde vragen. Als je aan de eisen voldoet heb je recht op Studiefinanciering. De formulieren en voorwaarden voor studiefinanciering kun je aanvragen bij DUO (www.duo.nl)