• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Branche opleiding Schoonheidsspecialist (1 jaar - 2 dagen per week)

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.

Ben jij vaak bezig met je uiterlijk en de verschijning en het voorkomen van anderen? Heb jij vaak leuke ideeën over hoe mensen er nog beter uit kunnen zien? Vind je het leuk om mensen te laten stralen en hun persoonlijkheid te versterken met een goed afgestemde uiterlijke verzorging? Dan is de MBO opleiding Schoonheidsspecialist van IMKO echt iets voor jou!

De erkende Brancheopleiding Schoonheidsspecialist richt zich volledig op de praktijk van het beroep Schoonheidsspecialist. Alle exameneisen van brancheorganisatie ANBOS zijn verwerkt in de opleiding. IMKO Opleidingen heeft een eigen schoonheidssalon waar je praktijkervaring opdoet.

Jouw toekomstmogelijkheden

Met deze opleiding kun je op heel veel plaatsen werken, bijvoorbeeld in een schoonheidssalon, op een beautyfarm, in een spa, een hotel, een parfumeriezaak of op een cruiseschip. Ook kun je vertegenwoordiger of trainer worden bij een cosmeticamerk. En wie weet begin jij wel je eigen schoonheidssalon met dit diploma. Sommige studenten gaan werken in de medische verzorging.

Bij IMKO kun je ook aanvullende vakopleidingen volgen, bijvoorbeeld de opleiding Pedicure. Zo kun jij mensen van top tot teen er stralend uit laten zien.

Toelatingseisen

Uiteraard moet je gemotiveerd zijn om schoonheidsspecialist te worden. Als je nog leerplichtig bent, dan kun je deze opleiding niet doen maar kun je wel de MBO opleiding Schoonheidsspecialist van IMKO volgen.

Samenvatting

1 jaar, 2 dagen p/w les

ANBOS Vakdiploma

In de praktijklessen in de schoonheidssalon van IMKO leer je bijvoorbeeld een huidanalyse uitvoeren, een behandelingsplan opstellen, lichaams- en gelaatsbehandelingen uitvoeren en he toepassen van cosmetische verzorging van handen, nagels en voeten. Verder leer je de basistechnieken om make-up aan te brengen en krijg je lessen gericht op hygiëne, arbo en milieu. Ook leer je over de werkstoffen in producten, met basiskennis over scheikunde en natuurkunde.

De Brancheopleiding Schoonheidsspecialist leidt op tot het ANBOS diploma Schoonheidsspecialist. Dit vakdiploma is dé kwalificatie voor het beroep Schoonheidsspecialist.

Opleidingsduur en intensiteit

De Brancheopleiding Schoonheidsspecialist duurt 1 jaar, 2 lesdagen per week. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk neemt 1 tot 3 uur per dag in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere schoolvakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Stage

Stage is geen (verplicht) onderdeel van je opleiding, maar wordt wel aanbevolen. We adviseren je om thuis in elk geval veel te oefenen.

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding van IMKO krijgt. Met deze professionele materialenset train je tijdens de praktijklessen en thuis. Je leert het vak met overzichtelijke praktische studieboeken, dit garandeert de beste toepassing van jouw kennis in de praktijk.

De kosten van de opleiding Branche opleiding Schoonheidsspecialist (1 jaar - 2 dagen per week) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 450,=

Voor examengeld zie *

incl.

12 termijnen van € 375

 

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.
* Examen onderdeel  Prijs  Aantal
Praktijkexamen school 150 1
Praktijkexamen school 250 2
Examengesprek school 112.5 1
Voortgangstoets 40 4

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 5% korting.

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.

Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou of jouw werkgever wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.

Studiefinanciering

Bij de Brancheopleiding Schoonheidsspecialist bestaat geen recht op Studiefinanciering.