• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Brancheopleiding Pedicure (dagopleiding, 1 dag per week)

Met jouw professionele en persoonlijke aandacht zorg je ervoor dat voetproblemen worden aangepakt en voeten er perfect uitzien. Jij zorgt ervoor dat mensen weer beter kunnen bewegen en draagt bij aan een aantrekkelijk uiterlijk, ook voor speciale gelegenheden. Zo ben jij belangrijk voor het welzijn en levensgeluk van mensen. De pedicure heeft daarnaast ook een signaalfunctie, bijvoorbeeld bij diabetes of afwijkingen van de rug of heup. Voetverzorging krijgt daarom steeds meer de erkenning die het verdient.

Voor een pedicureopleiding ben je bij IMKO aan het juiste adres. Onze opleiding is de kortste weg naar een eigen pedicurepraktijk. De opleiding voldoet daarbij aan alle eisen van de brancheorganisatie ProVoet. De examens worden afgenomen door een door Provoet erkende exameninstelling. Je ontvangt het door ProVoet erkende Pedicurediploma. Tijdens de opleiding word je door IMKO bij de branchevereniging ProVoet aangemeld als aspirant-lid. Dit aanbod krijg je alleen bij IMKO!

Als je de Brancheopleiding Pedicure met succes hebt afgerond, kun je de opleiding Medisch Pedicure van IMKO volgen of de Vakopleiding Schoonheidsspecialist. Je kunt ervoor kiezen om de opleiding Medisch Pedicure volledig te doen of onderdelen ervan.

Jouw toekomstmogelijkheden

Volgens brancheonderzoeken neemt de vraag naar pedicures toe. Steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging. Veel pedicures hebben een eigen praktijk aan huis, soms ook in combinatie met een schoonheidssalon. Maar je kunt natuurlijk ook ambulant werken, bijvoorbeeld bij klanten thuis, of in een ziekenhuis, verzorgingshuis of psychiatrische inrichting. Pedicures zijn ook vaak verbonden aan orthopedische medici, een schoenenzaak of een schoonheidsspecialist. Kortom een beroep met veel mogelijkheden!

Toelatingseisen

Er zijn geen minimale eisen voor deze opleiding. Een goede motivatie is natuurlijk erg belangrijk. Deze opleiding is niet toegankelijk voor leerplichtigen.

Samenvatting

ProVoet

De Brancheopleiding Pedicure richt zich volledig op de dagelijkse praktijk van de pedicure en op de kennis over het vak en over het menselijk lichaam. De lessen voldoen aan alle eisen van de branche. Uiteraard leer je hoe je voeten, nagels en de huid behandelt. Maar je krijgt bijvoorbeeld ook les in anatomie, fysiologie, pathologie en orthopedie. Ook leer je een anamnese en blauwdrukken maken en volg je les in hygiëne, arbo en milieu. Daarnaast zijn ondernemersvaardigheden erg belangrijk, want de meeste pedicures starten een eigen praktijk.

Opleidingsduur en intensiteit

De Brancheopleiding Pedicure (dagopleiding) duurt 35 lesdagen, waarbij je 1 dag les krijgt per week. De lesdag is van 9.00 uur tot 17.00 uur. Je huiswerk neemt ongeveer 6 uur per week in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere schoolvakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Stage

Stage is geen (verplicht) onderdeel van je opleiding, maar wordt wel aanbevolen. We adviseren je om thuis in elk geval veel te oefenen.

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding van IMKO krijgt. Met deze professionele materialenset train je tijdens de praktijklessen en thuis. Je leert het vak met overzichtelijke praktische studieboeken, dit garandeert de beste toepassing van jouw kennis in de praktijk.

 

De kosten van de opleiding Brancheopleiding Pedicure (dagopleiding, 1 dag per week) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 250,=

Voor examengeld zie*

incl.

12 termijnen van € 250

 

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 5% korting

Het lesgeld is inclusief materialen en boeken.

*De examens bestaan uit 3 theorie examens, 1 proeve van bekwaamheid en 1 portfolio assessment ondernemen. De examens worden afgenomen door TCI. Kijk voor meer informatie op www.tci-examens.nl.

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.

Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou of jouw werkgever wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.

Studiefinanciering

Bij de Brancheopleiding Pedicure bestaat geen recht op Studiefinanciering.

 


Amsterdam

start in week van: 19 februari 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!

Arnhem

start in week van: 19 februari 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!

Eindhoven

start in week van: 19 februari 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!

Rotterdam

start in week van: 19 februari 2018, lesdag: do Schrijf je nu in!
start in week van: 19 februari 2018, lesdag: vr Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: do Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: vr Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: do Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: vr Schrijf je nu in!

Utrecht

start in week van: 19 februari 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 16 april 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!
start in week van: 11 juni 2018, lesdag: di Schrijf je nu in!

Brochure aanvragen Schrijf je nu in