• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Brancheopleiding Medisch Pedicure (6 maanden)

Ben je al pedicure en haal je zoveel voldoening uit het vak dat je verder wilt leren? Dan kun jij je specialiseren met de opleiding Medisch pedicure van IMKO. Deze opleiding verbreedt en verdiept je kennis. In deze opleiding richt je je op voetbehandelingen bij risicogroepen, zoals diabetici, ouderen of reumapatiënten en op de toepassing van specialistische technieken. Kies je voor Medisch pedicure, dan kies je voor een verdieping van je kennis, voor meer variatie, een uitbreiding van je klantengroep en dus voor nog meer voldoening van je werk!

De opleiding voldoet aan alle eisen van de brancheorganisatie ProVoet. De examens worden afgenomen door een door Provoet erkende exameninstelling. Je ontvangt het door ProVoet erkende diploma Medisch Pedicure.

Jouw toekomstmogelijkheden

Volgens brancheonderzoeken neemt de vraag naar pedicures toe. Steeds meer mensen hechten belang aan goede voetverzorging. En omdat de bevolking steeds meer vergrijst en mensen steeds meer belang hechten aan een actief leven, wordt de medisch pedicure steeds belangrijker. Veel medisch pedicures hebben een eigen praktijk aan huis. Maar een medisch pedicure werkt ook veel ambulant, bijvoorbeeld bij klanten thuis, of in een ziekenhuis, een diabetispoli, voetenpoli, verzorgingshuis of psychiatrische inrichting. Medisch pedicures zijn ook vaak verbonden aan orthopedische medici. Kortom als Medisch Pedicure heb je veel extra mogelijkheden!

Toelatingseisen

Om de opleiding tot Medisch pedicure te kunnen volgen, moet je het vak- of branchediploma Pedicure behaald hebben. Dit diploma moet zijn afgegeven door een erkende exameninstelling.

Als je in het bezit bent van een vakdiploma Pedicure dat gebaseerd is op eindtermen, in plaats van op een kwalificatiedossier van de branche, dan dien je ook te beschikken over basiskennis Ondernemen, met onderwerpen als productkennis, kennis van de markt, wet- en regelgeving, kansen & bedreigingen en tariefstelling. Je dient dan ook een ondernemingsplan te kunnen schrijven.

Samenvatting

circa 6 maanden

Provoet

De Brancheopleiding Medisch Pedicure richt zich volledig op de dagelijkse praktijk van de medisch pedicure en op de kennis over het vak en het menselijk lichaam. Bovenop wat je al weet als pedicure, verdiep je en verbreed je je kennis in deze opleiding met kennis over de risicovoet, speciale technieken voor risicogroepen en over ondernemerschap. Ook leer je over screenen, blauwdrukken lezen & interpreteren en richtlijnen. De opleiding voldoet volledig aan het kwalificatiedossier van de branche waarin de inhoud van het beroep is vastgesteld door HBA (Hoofdbedrijfschap Ambachten), in opdracht van brancheorganisatie Provoet..

Opleidingsduur en intensiteit

De opleiding Medisch pedicure duurt 6 maanden, waar bij je gemiddeld 1 dag per les krijgt. De lestijden zijn van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Je huiswerk neemt ongeveer 6 uur per week in beslag. Naast de bijeenkomsten maak je samen met je collega-cursisten opdrachten, om je de kennis zo goed eigen te maken. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere schoolvakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Stage

Stage is geen (verplicht) onderdeel van je opleiding, maar wordt wel aanbevolen. We adviseren je om thuis in elk geval veel te oefenen.

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding van IMKO krijgt. Met deze professionele materialenset train je tijdens de praktijklessen en thuis. Je leert het vak met overzichtelijke praktische studieboeken, dit garandeert de beste toepassing van jouw kennis in de praktijk.

 

De kosten van de opleiding Brancheopleiding Medisch Pedicure (6 maanden) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 295,=

Voor examengeld zie*

incl.

10 termijnen van € 200

 

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 5% korting

Het lesgeld is inclusief boeken.

*De examens worden afgenomen door TCI. Kijk voor meer informatie op www.tci-examens.nl.

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.

Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou of jouw werkgever wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.

Studiefinanciering

Bij de Brancheopleiding Medisch Pedicure bestaat geen recht op Studiefinanciering.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in