• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Voetverzorging bij Verwaarlozing

Verwaarloosde voeten komen in alle lagen van de bevolking voor. Hoewel het vaak om ouderen gaat, is het niet ondenkbaar dat ook jongere mensen hun voeten slecht of niet verzorgen. Als pedicure kun je verwaarloosde voeten aantreffen als gevolg van lichamelijke of geestelijke aandoeningen. Vaak zijn deze klanten zich onbewust van het belang van een goede voetverzorging of weten niet hoe als gevolg van maatschappelijke en sociale problematiek. Deze klanten hebben vaak last van nagelproblemen, ulcus en overmatig (droog) eelt, maar ook bijvoorbeeld van kloven of likdoorns. Als (Medisch) pedicure betekent jouw behandeling veel voor deze groep klanten.

Voor wie

Pedicures die behandelingen uitvoeren bij klanten waar langere tijd geen verzorging bij heeft plaats gevonden, zijn gebaat bij deze cursus. Ook voor behandelingen die mogelijk gefaseerd uitgevoerd moeten worden en waarbij keuzes gemaakt moeten worden over wat eerst te behandelen. Dit zijn allerlei onderwerpen die aan bod komen binnen de cursus. De cursus Voetverzorging bij verwaarlozing is bedoeld voor pedicures die in het bezit zijn van het vak-of branchediploma pedicure, afgegeven door een erkende exameninstelling.

Samenvatting

1 dagdeel

1

ProVoet

Tijdens de cursus Voetverzorging bij verwaarlozing wordt uitgebreid ingegaan op klanten met verwaarloosde voeten en de voorkomende problemen bij de verwaarloosde voet:

  • Nagelproblemen
  • Overmatig eelt
  • Kloven
  • Likdoorns
  • Ontstekingen
  • Blaren
  • Huidaandoeningen

Soms is de verwaarlozing van dusdanige aard dat de behandeling gefaseerd uitgevoerd moet worden. Hoe pak je dat dan aan.

Tijdens de cursus van een dagdeel, worden de benodigde basisvaardigheden en kennis aangereikt. Om je de kennis en kunde eigen te maken en te vertalen naar de praktijk, maak je opdrachten over de toepassing en kennis van voetverzorging bij verwaarlozing. Deze opdracht(en) maak je in intervisiegroepjes. Samenwerken, overleggen, keuzes maken, grenzen stellen en overtuigen zijn competenties die van belang zijn als (Medisch) pedicure. Competenties die je in de intervisiegroepjes goed kan gebruiken. Gezamenlijk stel je een eindproduct samen dat bekeken wordt op relevantie.

Opleiding medisch pedicure

Voetverzorging bij Verwaarlozing maakt deel uit van de opleiding Medisch pedicure die opleidt tot het branche-erkende diploma Medisch pedicure.

Deze gehele opleiding bestaat uit 13 onderdelen die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het branchediploma Medisch pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen. Het branchediploma Medisch pedicure is erkend volgens het branchekwalificatie-dossier Medisch pedicure door het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de pedicure van ProCert.

Accreditatiepunten

Als je geregistreerd bent in het KRP van ProCert is het van belang om accreditatiepunten te behalen. Voor het volgen van deze cursus ontvang je 10 accreditatiepunten

Let op!

IMKO opleidingen beveelt aan om eerst de cursussen Richtlijnen voor de risicovoet, Code van de voetverzorger en Screenen van de risicovoet te volgen, voordat je met deze cursus start.

De kosten van de opleiding Voetverzorging bij Verwaarlozing van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.*

incl.

€ 105

 

 

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO College van toepassing.

 

*Indien van toepassing, voor examens  gelden de kosten van de exameninstelling.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in