• Slagingspercentage boven de 80%
 • Kleinschalig dus meer aandacht
 • Meer dan 75 jaar ervaring!
 • Erkende opleidingen

Opleiding Voetverzorging bij Spasticiteit

Als (Medisch) pedicure krijg je te maken met klanten met spastische verlammingen. Om bij deze klanten een goede voetbehandeling te kunnen uitvoeren, is kennis vereist over wat de oorzaken, gevolgen en risico’s van spastische verlammingen zijn. Ook is kennis nodig over welke verschillende aandoeningen en complicaties een rol kunnen spelen bij de behandeling. Om je de kennis en vaardigheden aan te leren die nodig is voor deze klantengroep volg je de opleiding Voetverzorging bij spasticiteit van IMKO.

Voor wie

Wanneer je kennis wil hebben over voetverzorging bij spasticiteit of als Medisch pedicure aan het werk wil, volg dan de cursus. De cursus Voetverzorging bij Spasticiteit is bedoeld voor pedicures die in het bezit zijn van het vak- of branchediploma pedicure, afgegeven door een erkende exameninstelling. De cursus is te volgen als specifiek kennisonderdeel of als onderdeel van Medisch pedicure. Alleen als de pedicure beschikt over het diploma Medisch Pedicure en registratie in het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP van ProCert) is het mogelijk dat klanten de behandeling via de zorgverzekeraar vergoed krijgen. Voor opname en voorwaarden KRP zie www.procert.nl.

Samenvatting

1 dagdeel

ProVoet

Tijdens de cursus Voetverzorging bij spasticiteit worden de volgende punten behandeld:

 • Aantasting van het zenuwstelsel
 • Perifere en centrale neurologie
 • Slappe verlamming
 • Kinderverlamming
 • Spina Bifida
 • Voetafwijkingen
 • Spastische spitsvoet
 • Overige voetafwijkingen
 • Behandeling
 • Advies en voorlichting
 • Spasticiteit
 • Centraal neurologische neuropathie
 • Spasticiteit
 • Centraal neurologische aandoeningen

Tijdens de cursus van een dagdeel krijg je de basiskennis en vaardigheden. Om je de kennis en kunde over voetverzorging echt eigen te maken, heeft IMKO opdrachten ontwikkeld. Deze opdrachten maak je vervolgens in je eigen praktijk. Geen enkele pedicurepraktijk, klant en behandeling is identiek.

Om vanuit diverse invalshoeken en mogelijkheden de aangereikte kennis om te zetten naar doen en weten, voltooi je de opdrachten in interventiegroepjes. Samenwerken, voorlichten, overtuigen en feedback geven zijn competenties van de (Medisch) pedicure. Deze competenties komen aan bod door het werken in intervisiegroepjes. Gezamenlijk stel je een eindproduct samen dat beoordeeld wordt op relevantie.

Opleiding medisch pedicure

Voetverzorging bij Spasticiteit maakt onderdeel uit van de opleiding Medisch pedicure, die opleidt tot het branche-erkende diploma Medisch Pedicure. Deze gehele opleiding bestaat uit 13 onderdelen die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het branchediploma Medisch pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen. Het branchediploma Medisch pedicure is erkend volgens het branchekwalificatie-dossier Medisch pedicure door het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de pedicure van ProCert 

Accreditatiepunten

Bent u als pedicure geregistreerd in het KRP (Kwaliteitsregister Pedicure van ProCert) dan is het van belang om accreditatiepunten te behalen. Voor het volgen van de cursus ontvangt u 11 accreditatiepunten.

Let op!

IMKO opleidingen beveelt aan om, voordat u aan deze module begint, eerst richtlijnen voor de risicovoet, code van de voetverzorger en screenen van de risicovoet te volgen.

De kosten van de opleiding Voetverzorging bij Spasticiteit van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.*

incl.

€ 105

 

 

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO van toepassing.

 

*Indien van toepassing, voor examens  gelden de kosten van de exameninstelling.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in