• Slagingspercentage boven de 80%
 • Kleinschalig dus meer aandacht
 • Meer dan 75 jaar ervaring!
 • Erkende opleidingen

Opleiding Voetverzorging bij Reumapatienten

Een (Medisch) pedicure krijgt regelmatig te maken met klanten die lijden aan reuma. De voetbehandeling van klanten met reuma vereist veel specialistische kennis en vaardigheden. Bij reumapatiënten is het belangrijk om een goede diagnose van de voeten te maken en de behandeling af te stemmen op de klant. De cursus Voetverzorging bij reumapatiënten van IMKO zorgt dat jij als pedicure over deze kennis en vaardigheden beschikt.

Voor wie?

De cursus Voetverzorging bij reumapatiënten is bedoeld voor pedicures die in het bezit zijn van het vak- of branchediploma pedicure, afgegeven door een branche-erkende exameninstelling. De cursus is te volgen als specifiek kennisonderdeel of als onderdeel van Medisch pedicure. Alleen als de pedicure beschikt over het diploma Medisch Pedicure en registratie in het Kwaliteitsregister Pedicure (KRP van ProCert) is het mogelijk dat klanten de behandeling via de zorgverzekeraar vergoed krijgen. Voor opname en voorwaarden KRP zie www.procert.nl.

Samenvatting

5 dagdelen

ProVoet

In de cursus Voetverzorging bij reumapatiënten wordt onder meer geleerd wat het ziektebeeld omvat, wat mogelijke risico’s tijdens de behandeling zijn en welke aandachtspunten er zijn. Daarnaast is het belangrijk te weten welke plaats de Medisch pedicure inneemt in de zorg rondom de klant met reuma. Vragen zoals “wanneer een klant met reuma wel of niet behandelen?” en “hoe te overleggen en samenwerken met andere disciplines?” komen aan de orde.

Tijdens de cursus Voetverzorging bij reumapatiënten worden de volgende punten behandeld:

 • Wat is reuma?
 • Reumatische aandoeningen aan de voeten
 • Voeten van klanten met reuma behandelen:
  • Uitvoeren van een anamnese
  • Screenen, specifiek bij de klant met reuma. (Het is sterk aan te bevelen eerst de cursus Screenen van de risicovoet, Richtlijnen en Code van de voetverzorger te volgen.)
  • De voetbehandeling zelf
 • Contra-indicaties die kunnen voorkomen bij klanten met reuma.
 • Samenwerken met andere disciplines en het doorverwijzen van de klant met reuma.
 • Netwerk

Geen enkele pedicurepraktijk, klant of voetbehandeling is identiek. Het verwerken van de aangereikte kennis via de opdrachten is van groot belang om vanuit meerdere invalshoeken te kunnen kijken en bewuste keuzes te kunnen maken. Een goed netwerk van andere zorgaanbieders zoals huisartsen, reuma- en diabetesverpleegkundigen en podotherapeuten is van groot belang zowel voor jou als Medisch pedicure als voor de klant. Samenwerken, grenzen stellen, overtuigen, respectvol handelen en feedback zijn vaardigheden die aan bod komen door het werken in intervisiegroepjes. Gezamenlijk wordt een verslag ingeleverd dat bekeken wordt op relevantie 

Onderdeel opleiding Medisch Pedicure

De cursus Voetverzorging bij reumapatiënten is onderdeel van de opleiding Medisch Pedicure. Deze gehele opleiding bestaat uit 13 onderdelen die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het branchediploma Medisch pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen. Het branchediploma Medisch pedicure is erkend volgens het branchekwalificatie-dossier Medisch pedicure door het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de pedicure van ProCert.

Accreditatiepunten

Pedicures die geregistreerd staan in het KRP ontvangen voor deelname aan de cursus voetverzorging bij Reumapatiënten 26 accreditatiepunten.

Let op!

IMKO Opleidingen beveelt aan om, voordat u aan deze module begint, eerst Richtlijnen voor de Risicovoet, Code van de Voetverzorger en Screenen van de Risicovoet te volgen.

De kosten van de opleiding Voetverzorging bij Reumapatienten van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.

incl.

2 termijnen van € 240

 

 

Bij betaling ineens krijg je 3% korting.

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO van toepassing.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

 

Studiefinanciering
Bij deze opleiding is geen studiefinanciering mogelijk.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in