• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Screenen van de Risicovoet

Het is voor een Medisch pedicure belangrijk om de voeten van (potentiële) risicoklanten goed in kaart te brengen. Door het uitvoeren van een anamnese en screening ontstaat er inzicht in deze risico’s waarmee tijdens de behandeling rekening mee moet worden gehouden. Voor een optimale screening is ook een goede communicatie met de klant van belang, want door optimale communicatie met de klant en samenwerking met andere disciplines kunnen vaak ernstigere voetproblemen worden voorkomen. De cursus van IMKO is ingericht om de risicovoet goed te leren screenen.

Samenvatting

1 dagdeel

ProVoet

De cursus Screenen van de risicovoet is van belang voor iedere gediplomeerde pedicure die werkt voor (potentiële) klanten in risicogroepen; diabetespatiënten, reumapatiënten, ouderen, spasticiteit en verwaarlozing. Screenen van de Risicovoet maakt deel uit van de opleiding Medisch pedicure die opleidt tot het branche-erkende diploma Medisch Pedicure.

Tijdens de cursus Screenen van de risicovoet worden de volgende punten behandeld:

  • blauwdrukken lezen en interpreteren
  • anamnese
  • schoeninspectie
  • advies en behandelplan op basis van de screening
  • het uitvoeren van anamneses en screening van de voet bij klanten uit de (potentiële) risicogroep

In de cursus van 1 dagdeel, krijg je de basisvaardigheden aangereikt. Je maakt je de vaardigheden, kennis en kunde eigen door in samenwerking met collega pedicurecursisten opdrachten te volbrengen, die bekeken worden op relevantie. Er is een grote verscheidenheid aan pedicurepraktijken en door samenwerking met collega-cursisten worden diverse invalshoeken meegenomen en belicht. Samenwerken is van groot belang als Medisch pedicure. Deze competenties komen met het werken in intervisiegroepjes dan ook uitgebreid aan bod.

Onderdeel opleiding Medisch Pedicure

De module Screenen van de risicovoet maakt onderdeel uit van de opleiding tot Medisch Pedicure. Deze gehele opleiding bestaat uit 13 modules die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het Branche Diploma Medisch Pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen.

Het Branche Diploma Medisch Pedicure is erkend volgens het branchekwalificatiedossier Medisch Pedicure van het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch Pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de Pedicure van ProCert. Cliënten kunnen dan voor bepaalde behandelingen mogelijk in aanmerking komen voor vergoeding via zorgverzekeraars na registratie in het register.

Accreditatiepunten

Deze activiteit wordt niet geaccrediteerd, omdat de inhoud onderdeel is van de verplichte activiteit "Voetonderzoek & Noviteiten".

De kosten van de opleiding Screenen van de Risicovoet van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.**

incl.

€ 95

 

 

U dient zelf zorg tedragen voor; stemvork, stemvorkspanner, monofilament, binnen- en buitenmaatmeter.

 

** Indien van toepassing, voor examens gelden de kosten van de exameninstelling.

 

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO van toepassing.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in