• Slagingspercentage boven de 80%
 • Kleinschalig dus meer aandacht
 • Meer dan 75 jaar ervaring!
 • Erkende opleidingen

Opleiding Nagelreparatie

Een pedicure krijgt regelmatig te maken met klanten met mycosenagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien. Met gel, acryl of behulp van de rhodoïdtechniek, kan de (Medisch) pedicure er voor zorgen dat deze nagels gerepareerd en gecorrigeerd worden. Hoe dit moet, leer je in de cursus Nagelreparatie.

Voor wie

De cursus Nagelreparatie is bedoeld voor pedicures die in het bezit zijn van het vak- of branchediploma Pedicure, afgegeven door een erkende exameninstelling. De cursus is te volgen om kennis en kunde op te halen voor in je praktijk of als onderdeel van het diploma Medisch Pedicure. 

Samenvatting

2 dagdelen

ProVoet

Gel en acryl kennen zowel medische als cosmetische toepassingen in het bijzonder bij mycosenagels. De aangedane nagels zorgen ervoor dat mensen zich vaak schamen voor hun voeten. Met een goed uitgevoerde nagelreparatie kan de (Medisch) pedicure er voor zorgen dat de klant zich niet meer hoeft te schamen voor zijn voeten.

In de cursus Nagelreparatie voeten worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • De natuurlijke nagel
 • Pathologie van de nagel
 • Acrylaten
 • Werkwijze bij nagelreparatie met gel
 • Werkwijze bij nagelreparatie met acryl
 • De rhodoïdtechniek
 • De vervolgbehandeling
 • De oorzaken van problemen met kunstnagels

Tijdens de 2 dagdelen cursus ( gegeven van 09.00-16.00 uur) worden de basisvaardigheden aangereikt. Uiteraard ben je pas vaardig na regelmatig toepassen van de technieken en als je de diverse mogelijkheden en toepassingen onder handen hebt gehad. Geen pedicurepraktijk, klant of nagelaandoening is immers hetzelfde. Om zoveel mogelijk invalshoeken mee te krijgen en de voor de pedicure relevante competenties, (o.a. samenwerken, verslaglegging, overtuigen en grenzen stellen) voor het voetlicht te krijgen, hebben we opdrachten samengesteld. Je volbrengt deze opdracht(en) in zogenaamde intervisiegroepjes met medecursisten. Gezamenlijk stel je een eindproduct samen dat bekeken wordt op relevantie.

Onderdeel opleiding Medisch Pedicure

De cursus Nagelreparatie is onderdeel van de opleiding Medisch Pedicure. Deze gehele opleiding bestaat uit 13 onderdelen die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het branchediploma Medisch pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen. Het branchediploma Medisch pedicure is erkend volgens het branchekwalificatie-dossier Medisch pedicure door het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de pedicure van ProCert.

Accreditatiepunten

Als je geregistreerd staat in het KRP van ProCert is het van belang om accreditatiepunten te behalen. Voor deelname aan de cursus Nagelreparatie van IMKO ontvang je 5 accreditatiepunten.

Let op!

IMKO opleidingen beveelt aan om eerst de cursussen Richtlijnen voor de risicovoet, Code van de voetverzorger en Screenen van de risicovoet te volgen, voordat je met deze cursus start.

De kosten van de opleiding Nagelreparatie van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.*

incl.

€ 195

 

 

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO van toepassing

 

U dient zelf zorg te dragen voor materialen nagelreparatie; unguisan verharder incl. pincet, unguisan poeder incl. doseerlepel, unguisan mengspatel, siliconen mengschaaltje, connex plus 10 ml, connex penseel, gel moduleerpenseel plat en spits, manicuur houtstaafjes kort 10 st, brush cleaner 100 ml, cleaner 100 ml, FM pearl white 15 ml, cellstofdeppers 2 x 500 stuks, Pediseal 10 ml, wilde pedique plus pink 10 ml, wilde pedique plus opak 10 ml, wilde pedique naturel beige en een uithardinglamp CL 100.


*Indien van toepassing gelden voor examens de kosten van de exameninstelling.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in