• Slagingspercentage boven de 80%
 • Kleinschalig dus meer aandacht
 • Meer dan 75 jaar ervaring!
 • Erkende opleidingen

Opleiding Nagelbeugeltechnieken

Een pedicure krijgt regelmatig te maken met klanten met ingroeiende nagels of bijvoorbeeld een terugkerende likdoorn in de nagelwal. Bij deze klanten kan het wenselijk zijn om een nagelbeugel toe te passen. Een (medisch) pedicure behoort te weten welke soorten nagelbeugels er zijn en vaardig te zijn in de toepassing ervan. Tijdens de cursus Nagelbeugeltechnieken wordt geleerd wat de belangrijkste soorten nagelbeugels zijn en hoe in ieder geval drie soorten in de praktijk toegepast kunnen worden. 

Voor wie

Als je meer wil weten over Nagelbeugeltechnieken, soorten en de toepassingen, volg dan de cursus Nagelbeugeltechnieken van IMKO. Na het volgen van de cursus en het regelmatig toepassen van de vaardigheid, is dit weer een behandeling die je je klanten kan aanbieden. Ook is het mogelijk de cursus te volgen als onderdeel van de opleiding Medisch pedicure. De cursus Nagelbeugeltechnieken is bedoeld voor pedicures die in het bezit zijn van het vak- of branchediploma Pedicure, afgegeven door een erkende exameninstelling.

Samenvatting

4 dagdelen

ProVoet

Tijdens de cursus Nagelbeugeltechnieken worden de volgende punten behandeld:

 • De natuurlijke nagel
  • Samenstelling, opbouw en structuur van de natuurlijke nagel
  • Huid rondom de nagel
 • Pathologie van de nagel
  • Afwijkingen in kleur, structuur en vorm van de nagelplaat
  • Specifieke afwijkingen aan de nagel
 • Soorten nagelbeugels en toepassing;
  • Stalen plakbeugel,
  • Kunststof plakbeugel,
  • Draadbeugel en
  • Combinatiebeugels

Tijdens de cursus van 4 dagdelen verdeeld over 2 dagen, worden je de belangrijkste basisvaardigheden aangereikt. Tijdens het 3e en 4e dagdeel neem je een geschikt model mee waarbij het zetten van een nagelbeugel mogelijk en gewenst is. 

Uiteraard ben je pas echt vaardig na het regelmatig plaatsen van de diverse soorten van nagelbeugels. Het toepassen in je eigen praktijk is hiervoor van belang. Naast het plaatsen is het goed om de diverse mogelijkheden, toepassingen, uitzonderingen en soorten klanten en invalshoeken te behandelen. Om dit aan bod te laten komen en de voor de pedicure relevante competenties ( samenwerken, verslaglegging, voorlichting en overtuigen), maak je in intervisiegroepjes opdrachten. Gezamenlijk stel je een eindproduct samen dat bekeken wordt op relevantie.

Onderdeel opleiding Medisch Pedicure

De cursus Nagelbeugeltechnieken is onderdeel van de opleiding Medisch Pedicure. Deze gehele opleiding bestaat uit 13 onderdelen die ieder als cursus zijn te volgen. Hierdoor is het mogelijk om het branchediploma Medisch pedicure in eigen tempo en passend bij de eigen situatie te behalen. Het branchediploma Medisch pedicure is erkend volgens het branchekwalificatie-dossier Medisch pedicure door het HBA (Hoofd Bedrijfschap Ambachten). Met dit diploma kan een Medisch pedicure zich laten registreren in het kwaliteitsregister voor de pedicure van ProCert.

Accreditatiepunten

Als je geregistreerd bent in het KRP dan is het van belang om accreditatiepunten te behalen. Voor deelname aan de cursus Nagelbeugeltechnieken ontvang je 10 accreditatiepunten.

Let op!

IMKO opleidingen beveelt aan om eerst de cursussen Richtlijnen voor de risicovoet, Code van de voetverzorger en Screenen van de risicovoet te volgen, voordat je met deze cursus start.

De kosten van de opleiding Nagelbeugeltechnieken van Imko opleidingen zijn als volgt:

Incl.

Excl.*

incl.

2 termijnen van € 215

 

 

Bij betaling ineens krijg je 3% korting.

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko-college.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Op de cursusinschrijving zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO van toepassing.

 

U dient zelf zorg te dragen voor nagelbeugel materialen; BS-Spangen applicator, BS-Spangen nr 24, Nagelbeugels/veetjes, Remanietdraad 0.5 mm, Onyclip wit (1 strip), Orthonyxietang en Spangenlijm.

 

*Indien van toepassing, voor examens gelden de kosten van de exameninstelling.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten

Er bestaan verschillende mogelijkheiden om een tegemoetkoming in de opleidnigskosten te ontvangen. Voor u of uw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingkosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.

Brochure aanvragen Schrijf je nu in