• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Vakopleiding Kapper (1 jaar - 1 dag per week)

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.

De deeltijd Vakopleiding Kapper is er volledig op gericht jou de basisvaardigheden van het kappersvak aan te leren. In de praktijklessen van IMKO leer je onder andere hoe je haaronderzoek uitvoert en leer je knippen, föhnen, permanenten en het haar verzorgen. Je traint thuis met de professionele set materialen die je voor de start van ons krijgt. Deze opleiding is bedoeld voor leerlingen die niet meer leerplichtig zijn.

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding van IMKO krijgt. Met deze professionele materialenset train je tijdens de praktijklessen en thuis. Tijdens de lessen werk je met het lesboek van HairLevel XL. Dit garandeert je de meest actuele kennis over het kappersvak in de praktijk.

Na afloop van de Deeltijd Vakopleiding Kapper ontvang je het IMKO Vakdiploma Kapper.

Jouw toekomstmogelijkheden

Het diploma Vakopleiding Kapper is jouw essentiële basis voor het kappersvak. Je leert de belangrijkste basisvaardigheden die je als kapper nodig hebt. Omdat IMKO een particuliere school voor beroepsonderwijs is, kunnen wij je extra aandacht geven en veel praktijklessen. Zo kun jij je diploma halen, ook als je het op andere scholen moeilijk vond om de lessen te volgen, bijvoorbeeld omdat het daar te druk of te rumoerig was of omdat je veel alleen moest doen. Zo ontwikkel jij bij IMKO jouw talenten en interesses. Je kunt jouw nieuwe kappersvaardigheden ook meteen laten zien en toepassen op modellen, familie of vrienden, zodat leren ook echt leuk voor je wordt.

De deeltijd Vakopleiding Kapper leidt op tot het IMKO Vakdiploma Kapper. Met dit diploma heb je de perfecte basis voor het kappersvak in huis. Als je over voldoende vooropleiding beschikt en aan het begin van de opleiding een erkende stage vindt of een leerwerkplek, dan is het mogelijk dat je overstapt naar de erkende MBO opleiding Kapper. IMKO kan je hierbij helpen.

Toelatingseisen

Om de Deeltijd Vakopleiding Kapper te kunnen volgen mag je niet leerplichtig zijn. Natuurlijk moet je ook gemotiveerd zijn om kapper te worden.

Samenvatting

1 jaar, 1 dag per week

IMKO Vakdiploma

De Deeltijd kappersopleiding leidt op tot het IMKO Vakdiploma Kapper. Met dit diploma heb je de perfecte basis voor het kappersvak in huis. Het IMKO Vakdiploma Kapper is jouw onmisbare basis voor het kappersvak. Je leert alle essentiële basisvaardigheden van het kappersvak. IMKO is een particuliere school voor beroepsonderwijs. Wij geven je veel aandacht, werken met kleine groepen en geven veel praktijklessen. Zo kun jij je diploma halen, ook als je het op andere scholen moeilijk vond om te leren, bijvoorbeeld omdat het er heel druk was of rumoerig, of dat je veel alleen moest doen. Zo ontwikkel jij bij IMKO jouw talenten en interesses. Je kunt jouw nieuwe kappersvaardigheden ook meteen laten zien en toepassen op modellen, familie of vrienden, zodat leren ook echt leuk voor je wordt.

Diploma en overstap

De Deeltijd kappersopleiding leidt op tot het IMKO Vakdiploma Kapper. Met dit diploma heb je de basis voor het kappersvak in huis en kun je onder bepaalde voorwaarden doorstromen naar de erkende MBO opleiding Kapper van IMKO.

Opleidingsduur en intensiteit

De deeltijd Vakopleiding Kapper duurt 1 jaar. Je gaat 1 dag per week naar school. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk neemt 4 tot 10 uur per week in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar worden de reguliere schoolvakanties van de vestigingsregio gevolgd.

Stage

Stage is geen (verplicht) onderdeel van je opleiding, maar wordt wel aanbevolen. Ook maakt een stage aan het begin van de opleiding je doorstroom naar de erkende MBO opleiding Kapper van IMKO mogelijk. We adviseren je om in elk geval thuis veel te oefenen.

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset die je bij de start van de opleiding van IMKO krijgt. Met deze professionele materialenset train je tijdens de praktijklessen en thuis. Tijdens de lessen werk je met het lesboek van HairLevel XL. Dit garandeert je de meest actuele kennis over het kappersvak in de praktijk.

De kosten van de opleiding Vakopleiding Kapper (1 jaar - 1 dag per week) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 250,=

incl.

11 termijnen van € 195

 

Het lesgeld is inclusief materialen en boeken.

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 5% korting. 

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaardenvan IMKO.


Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou of jouw werkgever wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.


Studiefinanciering

Bij de Vakopleiding Kapper bestaat geen recht op Studiefinanciering.