• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding MBO Kapper

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.

Heb je altijd al in een kapsalon willen werken en wil je in een zo kort mogelijke tijd je MBO diploma halen? Kies dan voor de MBO opleiding Kapper van IMKO. Vanaf je eerste dag bij IMKO ga je in onze opleidingssalon aan de slag als kapper. En al na 52 lesweken kun je met je kappersdiploma op zak in een echte kapsalon je creaties laten zien!

Uiteraard leer je bij IMKO de technische vaardigheden van het vak, zoals haaronderzoek, knippen, föhnen, vlechten, kleuren, wikkelen, omvormen en haarverzorging. Tegelijkertijd is een goede kapper veel meer dan alleen techniek. Een goed gesprek voeren met je klant, je klant adviseren en producten verkopen waarmee je klant blij de salon verlaat, maken jou tot die speciale kapper waar klanten voor terugkomen.

Bij IMKO slaagt 90% van de studenten voor de kappersopleiding.

Jouw toekomstmogelijkheden

Met het MBO diploma Kapper op zak kun je meteen in een kapsalon aan de slag. Maar je hebt ook de mogelijkheid om je eigen salon te starten. Je kunt natuurlijk ook doorleren bij IMKO. Je kunt bij ons bijvoorbeeld meteen verder met de MBO opleiding Allround Kapper en daarna eventueel de MBO opleiding Salonmanager.

De MBO opleiding Kapper sluit je af met een diploma MBO Niveau 2. Hiermee kun je verder leren voor een opleiding op MBO Niveau 3.

Toelatingseisen

Uiteraard is het heel belangrijk dat je gemotiveerd bent om een professionele kapper te worden. Verder gelden de volgende eisen om de IMKO kappersopleiding te kunnen volgen:

- Diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg (vmbo-b)

of

- Diploma lager beroepsonderwijs (lbo)

of

- Diploma voorbereidend beroepsonderwijs (vbo)

of

- 3 leerjaren van havo/vwo goed afgesloten

of

- Diploma of bewijsstuk van de overheid, erkend op basis van een ministeriële regeling.

Samenvatting

1 jaar, 5 dagen per week

Ja

5

OCW & ANKO

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van kapper in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.

De opleiding MBO Kapper van IMKO is volledig afgestemd en ingericht op de dagelijkse praktijk van de moderne kapsalon. Alle exameneisen van het Ministerie van OCW en van de brancheorganisatie Koninklijke ANKO zijn verwerkt in de opleiding. De inhoud van de opleiding wordt direct aangepast indien brancheontwikkelingen of voorschriften vanuit het Ministerie van OCW hiertoe aanleiding geven. De opleiding is altijd up-to-date. Je krijgt praktisch les in alle vaktechnieken, zoals knippen, snijden, föhnen, stylen, watergolven en kleuren. Ook leer je hoe je met klanten omgaat en hoe je je klanten haarproducten adviseert en verkoopt. IMKO heeft een eigen kapsalon waar je praktijkervaring op kan doen. Hier oefen je veel op modellen. Daarnaast ga je al snel op stage, waar je alles wat je geleerd hebt op echte klanten toepast.

Om je nog verder te ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling doe je bij IMKO keuzedelen. Deze zijn verplicht en zorgen ervoor dat je jezelf kunt specialiseren en jezelf kunt onderscheiden als je gaat solliciteren. Je kiest zelf een specialisatie die je leuk vindt, bijvoorbeeld Nagelstyling of Visagie.

In deze erkende MBO Opleiding zijn ook de zogenaamde generieke vakken opgenomen, zoals die door het Ministerie van OCW zijn vastgesteld. Dit zijn de vakken Nederlands, rekenen, en loopbaan & burgerschap.

De opleiding MBO kapper is ingericht volgens de dagelijkse praktijk van het kappersvak. Alle exameneisen van OCW en de brancheorganisatie Koninklijke ANKO zijn verwerkt in de opleiding. Je krijgt les in alle vaktechnieken als knippen, snijden, fohnen, stylen, permanenten, watergolven en kleuren. Ook leer je hoe je haarproducten aan de man brengt en hoe je moet omgaan met klanten. IMKO werkt met een eigen kapsalon waar je praktijkervaring op kan doen. Hier oefen je veel op modellen. Daarnaast ga je al snel op stage, waar je alles wat je geleerd hebt ook echt in de praktijk gaat brengen.

Opleidingsduur en intensiteit

De kappersopleiding duurt 52 lesweken. Je gaat 3 dagen per week naar school. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk neemt 1 tot 2 uur per dag in beslag. Verspreid over het opleidingsjaar heb je een aantal lesvrije weken.

Stage

Al vanaf de zesde week van je opleiding ga je elke week 2 dagen stage lopen bij een kapsalon die een erkend leerbedrijf is. Je loopt in totaal 672 uur stage.

Iedere kapsalon is uniek, dat maakt het vak ook zo leuk. Tijdens je stage leer je weer met andere ogen kijken dan op school. In de kapsalon is het bedrijfsbelang en alles wat daarbij hoort het belangrijkst. Het is goed om dat te beleven. Bovendien helpt de stage je te bepalen welke kant jij later uit wil als kapper: trendy, klassiek, chique, extravagant of gewoon gezellig…Voordat je deze keuze maakt  kies je eerst de kappersopleiding die bij jou past: de kappersopleiding van IMKO!

De kosten van de opleiding MBO Kapper van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 520,=

Voor examengeld zie *

Inclusief

15 termijnen van € 428

 

* Examen onderdeel prijs aantal
Praktijkexamen school 300 1
Voortgangstoets 40 4
Examengesprek Nederlands 49 2
Theorie examens generieke vakken 98 3

LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 10% korting

Betaling in termijnen kan uitsluitend verlopen via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.

Lagere opleidingskosten door belastingvoordeel

Het is vaak mogelijk om je opleidingskosten te verlagen. Het is voor jou wellicht mogelijk om bijvoorbeeld een deel van je kosten terug te krijgen van de belasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor jou of je ouders om een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie op Fiscaal voordeel.

Studiefinanciering 

De MBO opleiding Kapper van IMKO valt onder de Wet op de Studiefinanciering (Brin 27BK). Het is een door het Ministerie van OCW erkende MBO opleiding met Crebo nummer 25400. Informatie over onze Crebo nummers kan je vinden onder meest gestelde vragen.

Als je aan de eisen voldoet heb je recht op Studiefinanciering. De formulieren en voorwaarden voor studiefinanciering kun je aanvragen bij DUO (www.duo.nl)