• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding MBO Allround Kapper (52 lesweken - niveau 3)

Let op: IMKO biedt deze opleiding vanaf September 2017 helaas niet meer aan.

Heb je het MBO diploma Kapper niveau 2 op zak, dan biedt het kappersvak je nog meer uitdagingen. De doorstroom opleiding Allround Kapper gaat nog een stapje verder.

De voltijd (BOL) opleiding Allround Kapper is een vervolg op de MBO Opleiding Kapper niveau 2. Dit vervolg richt zich op alle aspecten binnen het kappersvak. 

MBO doorstroom Allround Kapper is een intensieve opleiding met veel uitdaging! De exameneisen van zowel OCW als de brancheorganisatie Koninklijke ANKO zijn in de opleiding verwerkt. De inhoud van de opleiding wordt aangepast indien brancheontwikkelingen of voorschriften vanuit het Ministerie van Onderwijs hiertoe aanleiding geven, de opleiding is altijd up-to-date. 

Bij IMKO slaagt 90% van de studenten voor het examen van de opleiding MBO Allround Kapper.

Jouw toekomstmogelijkheden

Met je diploma MBO Allround Kapper op zak kun je aan de slag als bedrijfsleider in een kapsalon, ondernemer of filiaalhouder. Je bent van toegevoegde waarde voor het team in de kapsalon en je kunt aan iedere haarwens van de klant voldoen. De Allround Kapper opleiding sluit naadloos aan bij de MBO opleiding Kapper, niveau 2. De ervaring leert dat veel IMKO studenten tijdens de opleiding tot MBO Allround Kapper binnen het stagebedrijf een baan aangeboden krijgen.

De doorstroom opleiding MBO Allround Kapper sluit je af met een diploma MBO Niveau 3. Hiermee heb je de kwalificatie behaald voor een opleiding op MBO Niveau 4.

Toelatingseisen

Uiteraard is het heel belangrijk dat je gemotiveerd bent een professionele kapper te worden. Om de doorstroom opleiding tot MBO Allround Kapper van IMKO te kunnen volgen geldt minimaal de volgende instroomeis:

- MBO diploma Kapper (niveau 2)

 

 

Samenvatting

1 jaar, 5 dagen per week

Ja

5

OCW & ANKO

De doorstroomopleiding tot Allround Kapper gaat nog een stapje verder dan de opleiding tot Kapper. Zo leer je modelvorming, haarsnijden en lang haar in je vingers te krijgen. Ook specialiseer je je in het kiezen en toepassen van kleurproducten en de chemie van omvormproducten, zoals permanentvloeistoffen. Om een haarkleuring of permanent tot een succes te maken, is het belangrijk dat je hier goed van op de hoogte bent. Ook kwaliteitszorg en ondernemersvaardigheden horen bij de opleiding. 

Inhoud van de opleiding

Tijdens de opleiding komen aanbod: moderne snij- en kniptechnieken, tijdelijk en blijven omvormen, zelfstandig diagnose stellen bij kleur- en structuurbehandelingen, langhaar behandelen en verwerken.

In de opleiding Allround Kapper niveau 3 ga je steeds zelfstandiger het vak uitvoeren, beslissingen nemen en Kappers niveau 2 ondersteunen bij de vakvaardigheden.

Kwaliteitszorg en ondernemersvaardigheden horen ook bij de opleiding. Uiteraard leer je hoe je moet omgaan met klanten en hoe je klanten kunt adviseren, afrekenen en winkelbeheer kwaliteitszorg en kennis over hygiëne, arbo en milieu behoren ook tot het kappersvak. Om je nog verder te ondersteunen in je ontwikkeling bieden wij keuze vakken aan. Deze zijn verplicht en zorgen ervoor dat jij jezelf kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt als je klaar bent met je studie. Je kiest je eigen specialisatie. Bijvoorbeeld: Barbier, Imagestyling of het keuze vak Ondernemerschap MBO. 

Opleidingsduur en intensiteit

De kappersopleiding duurt 52 lesweken. Je gaat 5 dagen per week naar school. De lesdagen zijn van maandag t/m vrijdag of van dinsdag t/m zaterdag. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk beslaat 1 tot 2 uur per dag. Verspreid over het opleidingsjaar heb je een aantal lesvrije weken.

Stage

Je loopt gedurende je opleiding stage bij een erkend leerbedrijf. Dit is in totaal 672 uur. 

Iedere kapsalon is uniek, dat maakt het vak ook zo leuk. En tijdens je stage leer je weer met andere ogen kijken dan op school. In de kapsalon is het bedrijfsbelang en alles wat daarbij hoort het belangrijkst. Het is goed om dat te beleven. Bovendien helpt de stage je te bepalen welke kant jij later uit wil als kapper: trendy, klassiek, chique, extravagant of gewoon gezellig…

De kosten van de opleiding MBO Allround Kapper (52 lesweken - niveau 3) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 0,= (indien geen IMKO vooropleiding € 520,=)

Voor examengeld zie *

incl.

15 termijnen van € 428

 

* Examen onderdeel prijs aantal
Praktijkexamen school 300 1
Voortgangstoets 40 4
Examengesprek Nederlands 49 2
Theorie examens generieke vakken 98 3

Voor examens gelden de actuele kosten van de exameninstelling, de vermelde examenkosten zijn een indicatie. 


LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 10% korting

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten
Er bestaan verschillende mogelijkheden om een tegemoetkoming in de opleidingskosten te ontvangen. Voor jou of jouw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.


Studiefinanciering
De MBO opleiding Allround Kapper IMKO valt onder de Wet op de Studiefinanciering (Brin 27BK). De opleiding heeft Crebo nummer: 25399. Informatie over onze crebo codes kan je vinden onder meest gestelde vragen. 
Als je aan de eisen voldoet heb je recht op Studiefinanciering. De formulieren en voorwaarden voor studiefinanciering kun je aanvragen bij DUO (www.duo.nl)