• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen

Opleiding Doorstroom MBO Kapper Topstylist (1 jaar - na Junior Kapper)

De kappersopleiding doorstroom MBO Topstylist richt zich volledig op de top in het kappersvak, zowel voor de kapper in loondienst als voor de kapper als ondernemer. In de praktijklessen leer je o.a. modelvormen, het toepassen en samenstellen van haarkleuringen, haarsnijden en het behandelen van lang haar. Ook omgang met klanten, topadvies, ondernemen, kwaliteitszorg en kennis over hygiëne, arbo en milieu horen bij de kappersopleiding. Wat de opleiding Doorstroom Mbo Topstylist zo bijzonder maakt is dat je ook een volledige visagieopleiding krijgt!  

De voltijd (BOL) opleiding Doorstroom Kapper Topstylist is een vervolg op de Mbo-opleiding Junior Kapper niveau 2. Dit vervolg richt zich op alle aspecten binnen het kappersvak.

Doorstroom Mbo Kapper Topstylist is een intensieve opleiding met veel uitdaging! De exameneisen van zowel OCW als de brancheorganisatie Koninklijke ANKO zijn in de opleiding verwerkt. De inhoud van de opleiding wordt aangepast indien brancheontwikkelingen of voorschriften vanuit het ministerie van onderwijs hiertoe aanleiding geven, altijd up-to-date.

Bij IMKO slaagt jaarlijks meer dan 90% van de studenten.

Toekomstperspectief

Met je diploma Doorstroom Mbo Topstylist op zak kun je aan de slag als bedrijfsleider in een kapsalon, ondernemer of filiaalhouder. Je hebt een toegevoegde waarde voor het team in de kapsalon en kan aan iedere haarwens van de klant voldoen. De kapper opleiding sluit naadloos aan bij de Mbo-opleiding Junior Kapper, niveau 2. De ervaring leert dat veel IMKO studenten tijdens de opleiding tot Doorstroom Mbo Topstylist binnen het stagebedrijf een baan aangeboden krijgen. Als Topstylist heb je daarnaast een volledige visagie-opleiding gevolgd, een mooie aanvulling op het beroep van Kapper.

De opleiding Doorstroom Mbo Topstylist sluit je af met een diploma Mbo Niveau 3. Hiermee heb je een startkwalificatie voor een opleiding op Mbo Niveau 4 behaald.

Toelatingseisen

Om de opleiding tot Doorstroom Mbo Topstylist van IMKO te kunnen volgen geldt minimaal de volgende instroomeis:

- Mbo-Diploma Junior Kapper (niveau 2)

Samenvatting

1 jaar, 5 dagen per week

Ja

5

OCW & ANKO

De theorielessen in de kapperopleiding Topstylist zijn beperkt tot het voor het diploma vereiste. Je leert de vaardigheden die ook voorkomen in de (doorstroom) opleiding (Allround) Kapper van IMKO. De Topstylisten gaan daarnaast de reguliere lessen nog een stap verder. Je krijgt namelijk ook een volledige visagie-opleiding, inclusief presentatie- en vergadertechnieken. Het zelf voorbereiden en organiseren van je eigen show, zitten extra in je vakkenpakket. Aan het einde van de Topstylisten opleiding voer je als klap op de vuurpijl samen met je medestudenten deze show uit, die vervolgens wordt beoordeeld door professionals uit de kappersbranche. Je mag hier spreken van een intensieve opleiding met veel uitdaging.

In de praktijklessen leer je o.a. moderne snij- en kniptechnieken, tijdelijk en blijvend omvormen, zelfstandig diagnose stellen bij kleur- en structuurbehandelingen, langhaar behandelen en verwerken. In de opleiding Kapper Topstylist niveau 3+ ga je steeds zelfstandiger het vak uitvoeren, beslissingen nemen en junior kappers ondersteunen bij de vakvaardigheden. Kwaliteitszorg en ondernemersvaardigheden horen ook bij de opleiding. Theorielessen en generieke vakken zijn beperkt tot het voor diploma vereiste. Het visagiedeel van de opleiding bestaat uit de Basistechnieken, Fashion en Bruidsmake-up en Fotografie en Grime. De basiskennis bestaat uit kennis van gezichtsvormen en het toepassen van technieken zoals shapen, foundation en het aanbrengen van een naturel of avondmake-up. Uiteraard leer je hoe make-up aan te passen voor een brildrager of iemand met een wat rijpere huid. Ook komen o.a. de donkere of anders getinte huid, fantasiemake-up, mannenmake-up en bruidsmake-up aan bod. De speciale technieken zoals make-up voor fotografie, glamourmake-up en bodypaint komen in de laatste fase van de opleiding aan bod.

Uiteraard leer je hoe je moet omgaan met klanten en hoe je klanten kunt adviseren. Afrekenen en winkelbeheer, kwaliteitszorg en kennis over hygiëne, arbo en milieu behoren ook tot de opleiding.

Opleidingsduur en intensiteit

De opleiding Doorstroom Mbo Topstylist duurt 1 jaar. Je gaat 5 dagen per week naar school. De lesdagen zijn van maandag t/m vrijdag of van dinsdag t/m zaterdag. De lestijden zijn van 9.00 uur tot 16.30 uur. Je huiswerk beslaat 1 tot 2 uur per dag. Verspreid over het jaar heb je 7 weken vakantie. 

Stage

Je loopt gedurende je opleiding 1 dag per week stage bij een erkend leerbedrijf. Dit is in totaal 320 uur (minimaal 20% van het totale aantal studiebelastinguren exclusief huiswerk).

Studiemateriaal

Bij de opleiding hoort een uitgebreide persoonlijke materialenset Kapper en Visagie. Hiernaast wordt gewerkt met web based Hairlevel XL met persoonlijke inlog en studieboeken. Dit garandeert de meest actuele kennis over het kappersvak in de praktijk.

Mogelijke vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen van IMKO na het behalen van het MBO-diploma, niveau 3 kun je doorstromen naar de opleidingen:

  • MBO-opleiding Schoonheidsspecialist, niveau 3
  • Deeltijd Vakopleiding Schoonheidsspecialist (1 of 2 jarig)
  • Vakopleiding Parfumerie
  • Brancheopleiding Pedicure

Vervolgopleidingen MBO-schoonheidsspecialist zijn OCW en ANBOS erkend. De deeltijd vakopleiding en de vakopleiding zijn erkend door de brancheorganisatie en zijn alleen mogelijk indien de leerplicht niet meer van toepassing is.

De kosten van de opleiding Doorstroom MBO Kapper Topstylist (1 jaar - na Junior Kapper) van Imko opleidingen zijn als volgt:

€ 0,= (indien geen IMKO vooropleiding € 520,=)

Voor examengeld zie *

incl.

13 termijnen van € 535

 

• Theorie-examen € 40,= per examen (9)

• Praktijkexamens: € 175,= (2)

• Praktijkexamen in de BPV € 40,=  per examen (2)

• Praktijkexamen extra: € 97,50  (2)

Voor examens gelden de actuele kosten van de exameninstelling, de vermelde examenkosten zijn een indicatie. 


LET OP! Bij betaling van het lesgeld ineens krijg je 10% korting

Tarieven kunnen door IMKO worden aangepast. De van toepassing zijnde tarieven zijn de tarieven op het moment van inschrijving zoals dan vermeld op het inschrijfformulier. Zie voor de actuele tarieven www.imko.nl. Termijnen kunnen uitsluitend via incasso. Van toepassing zijn de Algemene Voorwaarden van IMKO.


Tegemoetkoming in de opleidingskosten
Er bestaan verschillende mogelijkheden om een tegemoetkoming in de opleidingskosten te ontvangen. Voor jou of jouw werkgever zijn wellicht de opleidingskosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Daarnaast is er ook een mogelijkheid voor scholieren of ouders van scholieren een tegemoetkoming te ontvangen voor de opleidingskosten. Kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.


Studiefinanciering
De Mbo-opleiding Junior Kapper van IMKO valt onder de Wet op de Studiefinanciering
(Brin 27BK). Informatie over onze crebo codes kan je vinden onder meest gestelde vragen. Of kijk voor meer informatie Fiscaal voordeel.
Studenten die aan de vereisten voldoen hebben recht op Studiefinanciering. De formulieren en voorwaarden voor studiefinanciering zijn aan te vragen bij de IB-Groep (http://www.ib-groep.nl/).