• Slagingspercentage boven de 80%
  • Kleinschalig dus meer aandacht
  • Meer dan 75 jaar ervaring!
  • Erkende opleidingen
  • IMKO
  • »
  • Topstylistenshow in Rotterdam

Topstylistenshow in Rotterdam

Gepubliceerd op: 29 januari 2015

Topstylistenshow van de studenten Topstylist

Rotterdam, 29 november 2013

Er was deze keer geen dance avond in discotheek het Waterfront, maar een heuse Topstylistenshow, opgezet door 5 studenten van IMKO Kappersopleidingen, locatie Rotterdam. Het was deze week de eindexamenopdracht voor de opleiding Doorstroom MBO Kapper Topstylist.
 
De vijf meiden, met de profilering Topstyliste, moesten de show in elkaar zetten. Behalve de visagie en de kapsels, waren de studenten ook verantwoordelijk voor de uitnodigingen, het zoeken van sponsoren en het uitkiezen van een locatie.
Het thema van de show was, heel toepasselijk, Once upon a time. “We hebben verschillende thema’s uitgekozen en die willen we in een nieuw, modern jasje laten zien”, vertelt een van de studentes.

Verschillende modellen kwamen het podium op. Daar werden ze beoordeeld door een jury. Het cijfer wat daaruit voortvloeide, telde voor elke studente mee. Daarnaast heeft een docent de studenten ieder individueel beoordeeld.

Geleid door twee docenten heeft het kleine klasje vanaf afgelopen februari hard gewerkt om alles in elkaar te zetten. In het programmaboekje dat, samen met een klein cadeautje, op onze stoel lag te wachten, stond het programma van de avond. We werden welkom geheten door een van de docenten, en op onze tafel staat een fles bubbels in een verlichte koeler.

De show werd aan elkaar gepraat door een van de modellen (de zogeheten “ladyspeaker”). Behalve het showen van haar en make-up, deden sommige modellen ook een act. Zo was er een zeemeermin, een vampier en een tropische verrassing die over het podium bewogen op de swingende muziek van de DJ. Ook werd op het podium het kapsel van drie modellen afgemaakt.

Al met al was het een hele klus voor de kappers van IMKO opleidingen, maar over het eindresultaat zijn ze heel tevreden. “Ik vond het helemaal super. Alles liep vrijwel vlekkeloos. Het duurde korter dan verwacht, maar we zijn heel trots op de modellen en op onszelf”, aldus de meiden.

Dit werd beaamd door de jury. Uit de IMKO stal trekken weer 5 topstylisten het land in!

Topstylist 1 WebTopstylist 2 WebTopstylist 3 WebTopstylist 4 WebTopstylist 5 WebTopstylist 6 WebTopstylist 7 WebTopstylist 8 Web